Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.

Site- en URL structuur bepalen

Een URL- of sitestructuur vormt een eerste indruk van je website in de zoekresultaten. De URL speelt een bepalende rol voor de potentiële bezoeker om al dan niet door te klikken naar je website. Wanneer er veel vreemde tekens en cijfers in de link staan, zullen er slechts weinigen doorklikken. Niet alleen speelt de URL-structuur een belangrijke rol voor menselijke bezoekers, ook zoekmachines houden van een heldere link.

Een quizje:

Op welke link zou jij klikken om koffiebonen te bestellen?

koffiebrander.nl/c-3154020/prodID=559877321

koffiebrander.nl/koffie/koffiebonen

Die laatste, toch? /koffie/koffiebonen laat precies zien waar je gaat belanden in de website: in de subcategorie ‘koffie’ op de subsubcategorie van de ‘koffiebonen’. De verwachting bij het openen van de link is dat er koffiebonen op het scherm zullen verschijnen. Ook is het niveau ervoor duidelijk: het niveau over de koffie. Wellicht kan ik er ook thee kopen. De gebruiksvriendelijkheid ligt hoog bij de laatste url-optie. En dat wordt ook beloond in de zoekwoordresultaten van de zoekmachines.

Een weldoordachte sitestructuur speelt niet alleen voor de organische bezoeker een rol, ook voor de zoekmachines. Want een zoekmachine leest ook de url en probeert zo de inhoud te achterhalen. Neem dus de zoekwoorden mee in de url-structuur en herhaal de zoekwoorden in de teksten, zo help je de zoekmachines in de leesbaarheid jouw website. De sitestructuur is één van de 250 punten waarmee de zoekmachines rekening houden in het positioneren van je website binnen de zoekresultaten.

Wat kun je met een sitestructuur?

Denk je na over de herstructurering van je bestaande website, of laat je een nieuwe website bouwen? Dan starten onze SEO-specialisten steeds met de opmaak van een zoekwoordonderzoek. Eenmaal de belangrijkste zoekwoorden in kaart werden gebracht, in overleg met jou, stellen we een sublieme sitestructuur op en zetten we de zoekwoorden op de pagina’s: het zogenaamde mapping. Daar houdt echter de invloed van een sitestructuur niet op voor een bestaande website, de laatste stap is het opstellen van een migratieplan.

Het opstellen van een sitestructuur door Happy Leads

De sitestructuur wordt bij Happy Leads uitgevoerd door de SEO-marketeer. Meestal, maar niet uitsluitend, maakt de opstelling ervan onderdeel uit van een eenmalig SEO-traject voor nieuwe of te vernieuwen websites. Benieuwd naar de gezondheid van jouw website structuur? Contacteer Happy Leads en we brengen het haarscherp in beeld! Want wie wil nu niet scoren in de zoekmachines en het relevant verkeer op zijn website zien stijgen?

Onze Site Architecten

Zij gaan aan de slag voor jou!

Hoe kunnen we jou happy maken?

Laat het ons weten!