Zoekmachine Optimalisatie (SEO)


De begrippen zoekmachine optimalisatie en online organische zichtbaarheid zijn in één adem te noemen. Door met zoekmachine optimalisatie de techniek, content en autoriteit van je website onder handen te nemen, volgt een hogere organische positie in de zoekmachine vanzelfsprekend. En daar word je happy van, nietwaar?Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Wij zijn gespecialiseerd in:

Zoekmachine Optimalisatie


Zoekmachine optimalisatie

“Hey Google, hoe kan ik hoger scoren in de zoekmachine met mijn website?”, een goede vraag, waar veel bedrijven tegenaan lopen. Onze gouden tip is om aan de slag te gaan met SEO, ofwel Search Engine Optimization genoemd. Vertalen we dit naar het Nederlands dan komen we uit op zoekmachine optimalisatie. Zoekmachine optimalisatie betekent niets meer of minder dan het optimaliseren van je website zodat deze hoger kan scoren in de organische (gratis) zoekresultaten van zoekmachines als Google en Bing. SEO zorgt er zo voor dat je website beter online vind -en zichtbaar is, met happy bezoekers, leads en conversies als gevolg. Ka-Ching!

SEO, zo pakt Happy Leads dat aan!

Op welke woorden zoeken mijn klanten? Hoe weet ik of mijn website SEO proof is? En hoe zorg ik dat mijn website online vindbaar wordt en blijft? Vraagstukken waar we regelmatig mee te maken krijgen. Het antwoord varieert per bedrijf en website, en kan niet in één standaard toverformule worden gegoten. Wel kunnen we met ons SEO oog snel zien hoe we jou het beste kunnen helpen en welke zoekmachine optimalisatie strategieën hier bij passen.

Onze zoekmachine optimalisatie strategie

Voor het optimaliseren van de organische zoekresultaten werkt Happy Leads vanuit een SEO strategie opgebouwd uit drie stappen: inventariseren, optimaliseren en evalueren.

Een goed begin…

Om je website SEO proof te maken, starten we altijd met een inventarisatie aan de hand van een uitgebreid zoekwoordenonderzoek. We gaan op zoek naar de zoekwoorden die relevant zijn binnen jouw branche en brengen in kaart in welke mate hierop wordt gezocht in de zoekmachine. Vervolgens gaan we samen met jou in overleg welke zoekwoorden de focus moeten krijgen voor zoekmachine optimalisatie. De uitkomst van het zoekwoordenonderzoek.

Hierna leggen we de zoekwoorden naast de sitestructuur van de website en bekijken we hoe we deze met elkaar kunnen verweven tot een match made in heaven. Bestaat er nog geen sitestructuur? Geen probleem, aan de hand van de zoekwoorden bepalen we wat deze structuur gaat zijn. Met de belangrijkste zoekwoorden in ons achterhoofd maken we hierna een SEO scan van de website. We nemen de verschillende SEO pijlers (techniek, content, autoriteit) onder de loep en brengen in kaart waar verbeteringen mogelijk zijn. Tot slot wijst een backlink analyse uit welke weg we moeten inslaan op linkbuilding vlak. De uitkomst van deze werkzaamheden is de basis voor onze zoekmachine optimalisatie.

Is de basis SEO ready?

Dan start de optimalisatiefase. Optimaliseren houdt in dat we maandelijks aan de slag gaan met het verbeteren van de website zodat de posities van onze geselecteerde zoekwoorden stijgen. Onze zoekmachine optimalisaties bestaan uit het (her)schrijven van de teksten, linkbuilding en het adviseren en begeleiden van technische verbeteringen.

Meten = weten

Cliché, maar desondanks de keiharde waarheid. Om te weten of onze zoekmachine optimalisatie inspanningen hun vruchten afwerpen en de SEO doelstellingen behaald worden, meten we wat we doen. Aan de hand van diverse SEO tools rapporteren we maandelijks de behaalde resultaten in een overzichtelijk rapport. Onze rapportage passen we geheel aan op de doelstellingen en jouw wensen. De resultaten, trends en opvallendheden evalueren we samen uitvoerig tijdens deze rapportage, waarna we de zoekmachine optimalisatie aanpak bijschaven waar nodig.

Nieuwe website? Denk aan zoekmachine optimalisatie!

Oeps, regelmatig wordt dit vergeten. Een nieuwe website kan echter een negatieve impact hebben op je online vindbaarheid, mits je goed nadenkt over SEO. Zoekmachine optimalisatie hoort een geïntegreerd onderdeel bij de ontwikkeling van een (nieuwe) website te zijn. Laat je daarom adviseren door een SEO specialist over het effect van het migreren van de oude website naar de nieuwe.

Geen nieuwe website, maar wel geïnteresseerd in een zoekmachine optimalisatie traject? Niet getreurd! Uiteraard verzorgen we ook SEO trajecten voor bestaande websites waarvan de vindbaarheid moet worden verbeterd.

Vragen?

Neem contact met ons op


We hebben je bericht ontvangen. We zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Vul jouw gegevens in en wij beantwoorden direct je vraag of nemen geheel vrijblijvend contact met je op.

Je kunt ons op werkdagen bereiken tussen 09:00 en 17.45 uur, mailen kan natuurlijk 24/7.


Keizersgracht 2 (1e verdieping)
5611 GD Eindhoven