Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.

Happy Leads Blog Mobielvriendelijke websites

Mobielvriendelijke websites

Mobiel is hot! Steeds meer gebruikers gaan het internet op met een mobile device. Tegenwoordig heeft iedereen wel een smartphone maar ook de tablets worden steeds populairder.

Om nog enigszins mee te doen in de resultaten van Google dien je je website hierop aan te passen. Een mobiel vriendelijke website noemen we ook wel responsive websites. Een responsive website is een website die zichzelf automatisch aanpast aan de grootte van het scherm. Dit zorgt ervoor dat de website op zowel een groot TV scherm als op een kleine mobiele telefoon juist en praktisch is.

De reden dat Google responsive websites beter waardeert is eigenlijk heel simpel. Er worden steeds meer zoekopdrachten met een mobiel of tablet uitgevoerd. Sterker nog, begin 2015 hebben het aantal mobiele zoekopdrachten de desktop variant zelfs overschreden. Het is dus pure noodzaak om je website hierop aan te passen. Overigens laat Google tegenwoordig in de zoekresultaten al zien wanneer een website mobiel vriendelijk is. Via een speciale pagina van Google is het mogelijk om te bekijken of jouw website mobiel vriendelijk is.

De verwachting is dat websites die niet voldoen aan de mobiele eisen steeds verder gefilterd worden uit de zoekresultaten van Google. Het is dus zaak om uw website zo snel mogelijk te optimaliseren voor het gebruik van mobiele apparaten. Naast de urgentie vanuit Google is het natuurlijk ook voor de bezoekers van uw website vele malen prettiger wanneer uw website responsive is.

Hoe kunnen we jou happy maken?

Laat het ons weten!