Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.

Happy Leads Blog De grootste SEO misverstanden

SEO misverstanden

Wat moet je nu geloven van SEO? Laat u vooral niets wijs maken.

SEO (Search Engine Optimization) is een vak apart. Doordat algoritmes van zoekmachines periodiek wijzigen, blijft de SEO aanpak dynamisch. Dat betekent ook dat er heel wat misverstanden over SEO ontstaan. Dit zijn misverstanden (top 5) die wij vaker tegen komen:

1. Garanties bestaan

Helaas zijn er nagenoeg geen garanties binnen SEO. Laat je dan ook niets zo maar wijs maken. Stel kritische vragen als het gaat om garanties, zoals ‘Met welke zoekwoorden krijg ik garanties?’, ‘Welke garanties krijg ik?’, ‘Waarom zou je een garantie afgeven?’.

2. Meta keywords verhogen je ranking

Geen sprake van! Nog steeds is er plaats gereserveerd in Content Managament Systemen voor de invoer van zogenaamde ‘meta keywords’. Dit werkte voorheen wel (eerste jaren van SEO). Tegenwoordig heeft het geen meerwaarde voor je ranking. Wel is het leuk om eens bij concurrenten te kijken of zij zoekwoorden hebben ingevuld om te weten te komen op welke zoekwoorden zij zich richten.

3. Google leest geen CSS

Google ‘leest’ zeker WEL CSS en JavaScript. Zorg er dus voor dat CSS en JS bestanden niet worden uitgesloten in Robots bestand. Google ‘leest’ dit soort bestanden om je website beter te kunnen begrijpen en waarderen.

4. SEO = eenmalig

Vast en zeker wel eens gehoord van een Panda update, Hummingbird of Penguïn update. Dat betekent dat Google steeds zoekt naar manieren om het algoritme zo te veranderen dat zij de beste/ meest relevante en waardevolle pagina’s in de index kunnen laten voorkomen. Dat betekent dat elke website vaker SEO updates nodig heeft. Niet achterover leunen en afwachten maar aan de slag! Elke maand weer. SEO activiteiten zijn altijd terugkerend.

5. SEO = rocketscience

Rocketscience is SEO niet. Wel is het soms taaie materie waarbij het (middel-) lange termijn van resultaat blijft knagen. Omdat het zo omvangrijk is kan je zeker niet alles in één keer komen te weten. Geeft niet. Daar zijn wij voor!

Beschik jij over uiterste passie, gedrevenheid en mate van geduld voor SEO? Ga dan zeker aan de slag. Het blijft onwijs interessante materie waarbij je er met ‘vallen en opstaan’ wel komt.

Luister naar Matt Cutts

Matt Cutts (Hoofd Google Webspam) bespreekt de meest grootste misverstanden over SEO.

Hoe kunnen we jou happy maken?

Laat het ons weten!