Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.

Happy Leads Blog Beste WordPress plugins Snelheid en Zelfbouw

Beste WordPress plugins Snelheid en Zelfbouw

In december vorig jaar hebben we in deel 1 besproken wat de beste WordPress plugins zijn die je zeker eens geprobeerd moet hebben. In deel 2 gaan we in op de beste plugins voor de optimale snelheid van je website en de beste WordPress plugin waarmee je zelf een website kan bouwen.

In december vorig jaar hebben we in deel 1 besproken wat de beste WordPress plugins zijn die je zeker eens geprobeerd moet hebben. In deel 2 gaan we in op de beste plugins voor de optimale snelheid van je website en de beste WordPress plugin waarmee je zelf een website kan bouwen.

Snelheid bevordering

Een plugin hoeft niet altijd een website trager te maken. Vaak zijn de hoeveelheid en de kwaliteit van je plugins de boosdoeners. Maar om je website echt snel te maken zijn er tal van plugins die je op weg kunnen helpen. De snelheid wordt bevorderd door verschillende onderdelen:

1. Cachen
Wanneer een bezoeker een pagina opvraagt in een browser, wordt er ook een kopie van deze pagina op de harde schijf opgeslagen. Hetzelfde geldt voor afbeeldingen, geluidsfragmenten en andere bestanden die van internet komen. Wanneer de gebruiker dezelfde pagina opnieuw opvraagt wordt deze in het algemeen niet opnieuw via internet opgehaald, maar van de harde schijf. Omdat het ophalen van gegevens van een lokale schijf een stuk sneller is dan het ophalen via internet, kan dit een snelheidswinst opleveren.

2. Minify
Minify is het verkleinen of samenvoegen van je code waardoor de website sneller wordt geladen. Een bijkomend voordeel hiervan is dat Google een pagina beter kan beoordelen op relevantie.

3. LazyLoad
Heb je een website met veel afbeeldingen en lange pagina’s? Dan is een Lazyload functionaliteit aan te raden. Met het gebruik van Lazyload wordt content die niet zichtbaar is voor bezoekers (onder de zichtbare pagina), pas ingeladen wanneer er naar beneden wordt gescrold. Hierdoor worden pagina’s sneller ingeladen. Tevens heeft dit een positieve impact op de gebruikerservaring.

Er zijn tal van mogelijkheden om een website sneller te maken. Dit is namelijk ook afhankelijk van je hostingpartij, het gekozen thema, het gebruik van CDN (Content Delivery Network) of Varnish, een schone broncode en de mogelijkheden op je WordPress website.

WP Rocket

WP rocket is een WordPress plugin met verschillende mogelijkheden om je website sneller te maken. Hij valt in het rijtje van andere plugins zoals: W3 Total Cache, Super Cach e.d. Deze plugins kunnen vaak voor problemen zorgen wanneer je niet voldoende kennis hebt van de instellingen. WP Rocket neemt deze zorgen van je weg. De meeste zaken worden namelijk automatisch ingesteld bij de installatie.

Helaas is de plugin niet gratis, voor $39,- per jaar ontvang je een licentie voor 1 website. Wil je geen zorgen over lange laadtijden en andere conversiekillers, overweeg dan om WP Rocket aan te schaffen, maar het is zeker de moeite waard.

Zelf je website bouwen met een WordPress plugin

Ben je geen programmeur of heb je geen ervaring met het bouwen van een website? Dan zijn er plugins die het mogelijk maken eenvoudig pagina’s in te richten. Sommige thema’s hebben deze functionaliteit standaard ingebouwd. Een voorbeeld hiervan is Visual Composer. Visual Composer maakt het mogelijk om alles in een pagina te “slepen” wat mogelijk is binnen WordPress. Naast het slepen van content binnen het CMS kun je eenvoudig aan de “voorkant” dezelfde werkzaamheden uitvoeren. Een aantal van de mogelijkheden op een op een rijtje:

  • Elementen toevoegen (tekst, afbeeldingen, video, titels etc.)
  • Rijen en kolommen aanmaken
  • Template en kopie functionaliteit
  • Backend en front-end editor

Kies de plugin voor jouw website

Elke website heeft een eigen doel. En elke eigenaar of gebruiker heeft specifieke wensen. Of het nu gaat om een webshop die snel moet zijn, of een website die gemakkelijk te onderhouden moet zijn. Er is altijd wel een WordPress plugin die jou kan helpen. Om te bepalen of een plugin geschikt is voor je website zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden:

  • Is de plugin geschikt voor jouw thema of WordPress versie?
  • Wordt de plugin frequent geüpdatet?
  • Wat zeggen anderen van de plugin?
  • Is er ook een alternatief voor deze plugin?

Wanneer je bovenstaande zaken in kaart hebt gebracht kun je een weloverwogen keuze maken om de plugin op je website te installeren. Het is namelijk zonde als je, na veel tijdsinvestering, erachter komt dat de plugin niet doet wat je wilt en je zoektocht opnieuw kan beginnen.

Voor welke plugin ga jij?

Wil je alles weten over de beste plugins voor je eigen website, laat je dan vrijblijvend adviseren. Wij bekijken de mogelijkheden voor optimaal resultaat op je website. Benieuwd naar de mogelijkheden van de eerder genoemde plugins? Wij vertellen je er graag meer over!

Hoe kunnen we jou happy maken?

Laat het ons weten!