Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.

Wat betekent Opt-in?

Bij opt-in heeft de eigenaar van een e-mailadres expliciet en aantoonbaar toestemming gegeven voor het ontvangen van e-mail van een bepaalde mailinglist.

Single opt-in

Bij een (single) opt-in geeft de eigenaar van een e-mailadres expliciete toestemming om e-mails te ontvangen van een bepaalde mailinglijst. Single opt-in is niet waterdicht, omdat het makkelijk is om een e-mailadres van iemand anders in te vullen. Om dit te voorkomen, wordt vaak gebruik gemaakt van dubbele opt-in.

Dubbele opt-in

De dubbele opt-in is een manier om mensen te laten inschrijven op je mailinglijst. Bij de dubbele opt-in verstuur je een bevestigingsmail, zodat de abonnee de aanmelding eerst moet bevestigen door op een link te klikken. Na bevestiging komt de abonnee op je mailinglijst. Met dubbele opt-in zorg je ervoor dat de kwaliteit van je mailinglijst hoog blijft, doordat je zeker weet dat het e-mailadres bestaat. Doordat de abonnee de aanmelding eerst moet bevestigen, weet je zeker dat de abonnee zelf heeft ingeschreven. De abonnee geeft expliciete toestemming en deze toestemming wordt dubbel bevestigd. Een dubbel opt-in mail verhoogd de kwaliteit van je database.

Hoe kunnen we jou happy maken?

Laat het ons weten!