Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.

Happy Leads Begrippenlijst Bouncepercentage

Wat betekent bouncepercentage?

De bounce rate wordt ook wel het weigeringspercentage genoemd. Dit percentage geeft aan hoeveel procent van uw bezoekers slechts één pagina van uw website heeft bekeken, om de website vervolgens weer te verlaten. Dit is een metric in Google Analytics.

Een lage bounce rate is over het algemeen beter dan een hoge bounce rate. Echter kan een bezoeker ook via een link of zoekmachine direct op de juiste pagina terechtkomen. In dat geval biedt de pagina alles wat de gebruiker nodig heeft en hoeft een hoge bounce rate niet slecht te zijn. Een gezond bouncepercentage ligt gemiddeld tussen de 30-60%. Zie je een bouncepercentage van minder dan 1%, dan worden metingen wellicht dubbel verricht doordat er twee keer een Google Analytics tag wordt afgevuurd.

Wat betekent bounceratio bij e-mailings?

Wanneer een e-mail niet kan worden afgeleverd, dan noemen we dat een bounce. Er zijn verschillende soorten bounces, zoals een hard bounce en soft bounce. Zodra er een bounce plaatsvindt, verstuurt de e-mailserver van de ontvanger een berichtje naar de afzender met een omschrijving van het probleem. Een hard bounce ontstaat wanneer een e-mail definitief niet kan worden afgeleverd. Dat kan doordat het e-mailadres foutief is of niet meer in gebruik is. Een soft bounce ontstaat wanneer een e-mail tijdelijk niet kan worden afgeleverd. Er kan een probleem zijn met de ontvangende mailserver of de inbox van de ontvanger kan vol zijn. Zorg ervoor dat de bounce ratio zo laag mogelijk blijft. Stuur geen e-mails naar mensen die daar geen expliciete toestemming voor hebben gegeven.

Hoe kunnen we jou happy maken?

Laat het ons weten!