Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoek overlay te sluiten.

Wat is een Algoritme?

Een algoritme bestaat uit specifieke instructies, regels of formules die ervoor zorgen dat een invoer een bepaalde uitvoer heeft. Algoritmes worden vaak gebruikt bij berekeningen en dataverwerking om problemen op te lossen.

De naam algoritme komt van de naam Al-Khwarizmi; een Arabische wiskunde die een belangrijk boek over Indische getallen schreef. Dit publicatie van dit boek was de introductie van het getallenstelsel wat we vandaag de dag gebruiken. 

Algorime en online marketing

In de online marketingwereld krijg je te maken met algoritmes. Zo hanteren zoekmachines een algoritme voor het bepalen van de positie van de zoekresultaten (SERP) op een bepaald keyword. Het algoritme van een zoekmachine als Google is mysterieus. Niet gek ook want als iedereen precies zou weten hoe het Google algoritme werkt, zou hier goed misbruik van worden gemaakt. Onze online marketeers zijn altijd druk in de weer met het testen en uitproberen van nieuwe optimalisaties en aanpassingen. Zo ontdekken we steeds meer puzzelstukjes van het Google algoritme waarmee onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn. 

Google algoritme updates

Het algoritme van Google is de afgelopen jaren veel veranderd. Er zijn in het verleden diverse updates van het algoritme geweest. Denk bijvoorbeeld aan de Pinguïn update (waarbij websites met veel spamlinks werden geraakt), de Panda update (om websites met low quality content tegen te gaan) en de Hummingbird algoritme update (er werd meer aandacht besteed aan de betekenis achter woorden).

Hoe kunnen we jou happy maken?

Laat het ons weten!